3D Secure si siguranta tranzactiilor pe internet
Ati cumparat vreodata un produs de pe un site? Mai mult ca sigur ca daca ati facut acest lucru, ati simtit cel putin pentru o secunda ca ziua urmatoare v-ati putea trezi cu cardul gol. Cum puteti deci sa va asigurati ca nu veti avea parte de incidente neplacute?

Ei bine, Mastercard si Visa, cei doi giganti ai lumii cardurilor, au pus la punct un sistem, denumit 3 D secure, menit sa minimizeze riscurile unor fraude.

Cum poti deci beneficia de acest serviciu?

E simplu: suna la banca la care ai deschis cardul (care trebuie sa permita cumparaturile prin Internet) si spune-le ca doresti sa iti “inrolezi” cardul in acest program.


Fiecare banca are propria politica prin care inscrii cardurile, insa ar trebui sa stii ca va trebui sa completati un formular online, iar din momentul trimiterii lui si pana la activarea serviciului propriu zis nu ar trebui sa dureze mai mult de 24 de ore. Serviciul este oferit gratuit de catre banci, deoarece impulsioneaza vanzarile online si deci, comisioanele incasate de catre banci. In plus, clientii il considera ca un avantaj sau beneficiu de care au parte in mod gratuit

La fel ca si clientii si magazinele virtuale sunt extreme de deschise catre adoptarea acestei tehnologii, deoarece astfel se reduc contestatiile de plata sau incidentele neplacute. Odata cu tecerea timpului, 3D Secure va deveni un standard. Cu toate acestea, nu inseamna ca daca accesati un magazin vitual care nu  cere tehnologia 3 D Secure, acesta este nesigur.

Provident Romania
Cateva sfaturi:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate