Contestarea unei tranzactii facute cu cardul
Ce faci daca descoperi intr-o zi ca toti banii de pe card au disparut?

Ei bine, contesti tranzactia - aceasta este denumirea generica a faptului ca nu recunosti efectuarea unei operatiuni care a avut loc de pe cardul tau.

Chiar daca poate parea simplu, lucrurile nu sunt deloc asa, si pot deveni cu atat mai urate cu cat ne gandim ca ti se pot fura banii care sunt atasati cardului de credit - adica bani pe care banca ti-i imprumuta. In acest caz, banca nu are nici o vina si va trebui sa restituiti suma respectiva conform contractului de credit.
Revenind la tranzactiile suspecte, putem avea doua situatii:
  1. Ti s-a retras o suma consistenta de bani fara stirea ta
  2. Ai cumparat un produs de pe Internet folosind cardul, insa nu l-ai primit niciodata
Sa le analizam pe rand:

In primul caz, ceea ce trebuie sa faci prima oara este sa anunti banca si politia, deoarece banca devine responsabila pentru orice alta operatiune facuta prin cardul tau din momentul in care ai sunat pentru a anunta furtul/lipsa banilor.  Bineinteles, cardul iti va fi automat blocat. Nu uita ca, datorita frecventei atacurilor asupra cardurilor, atat politia cat si bancile sunt mereu extrem de receptive la orice plangere.

In cel de-al 2-lea caz, tot ce trebuie sa faci este sa mergi la banca si sa depui o contestatie cum ca nu ati primit  produsul. Banca se va ingriji de toate formalitatile necesare pentru a va recupera banii. Trebuie spus insa ca acest scenariu va functiona doar in cazul in care cardul dumneavoastra foloseste tehnologia 3D Secure. Altfel, veti suporta din propriul buzunar consecintele.

Ce trebuie sa faci atunci cand realizezi ca iti lipsesc bani din cont? Toate cele de mai sus trebuiesc facute in cel mai scurt timp!

Preventie si Solutii:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate