Refinantarea imprumuturilor
Aveti un credit sau mai multe si nu mai puteti plati ratele? Aici intra in joc refinantarea. O asemenea operatiune presupune strangerea la un loc a tuturor ratelor pe care le aveti de platit, pentru a obtine o dobanda mai mica.

De exemplu, in cazul in care aveti cate un credit la BCR si BRD, ati putea sa le refinantati pe ambele la Raiffeisen si sa aveti o suma mai mica de platit lunar, si poate chiar sa mai primiti bani in plus.

Cum se poate asta? Multe personae se afla in situatia de a fi contractat credite cu dobanda fixa in primul an. Acestea, invariabil, incep ca din al II-lea an sa aiba o dobanda variabila, de multe ori mult mai mare decat cea platita in primul an. Astfel, rata creste simtitor, ceea ce nu va ajuta deloc, mai ales in aceasta perioada in care cursul valutar este extreme de volatil.
Provident Romania

Acte de care veti avea nevoie pentru refinantare: Pe langa clasicele documente care se cer pentru un dosar de credit, va mai trebui sa prezentati la banca si contractele de credit si scadentarele creditelor avute in prezent

Avantajele refinantarii sunt
Dezavantaje: De fapt, este important sa intelegeti cum se realizeaza refinantarea: Dupa ce creditul vi s-a aprobat, banca nu va da dumneavoastra banii pentru a merge sa platiti celelalte credite, ci bancile vor lucra intre ele. Astfel, banca care va acorda imprumutul de refinanatre va trimite soldul creditelor existente catre bancile care vi le-au acordat in trecut. Daca solicitati si vi se aproba o suma suplimentara, atunci aceasta o veti primi in cont, insa doar dupa ce toate celelalte credite sunt achitate.

Sfaturi:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate