Reesalonarea creditelor
Care este diferenta intre reesalonarea creditelor si refinantarea lor? Este foarte simplu: chiar daca ambele au drept scop scaderea ratelor lunare, reesalonarea presupune prelungirea duratei de rambursare datorita dificultatilor intampinate de catre debitor in plata ratelor.

Astfel, aceasta vine in ajutorul companiilor care se afla intr-o stuatie delicata, dandu-le posibilitatea sa “respire mai usor”. In ciuda acestui fapt, procedeul despre care discutam are si destule inconveninete.

Astfel, in momentul in care prelungiti un credit, vi se va aplica in continuare dobanda bancara (cea in forma “compusa”) Astfel, daca prelungiti un credit de la 5 la 10 ani, rata nu va scadea cu jumatate ci poate doar cu un sfert.
Provident Romania

Reesalonarea nu presupune ca veti primi bani suplimentari, ci ca, pur si simplu, durata creditului se prelungeste

In acest moment, bancile sunt deschise la a reesalona creditele clientilor in masura in care acestia din urma au fost buni platnici si nu au avut incidente de plata (nu au emis CEC-uri sau bilete la ordin fara acoperire) in ultimele 12 luni. Este recomandabil sa cereti o reesalonare inainte de a nu mai putea sa platiti, deoarece banca va verifica firma in Biroul de Credit si va observa exact istoricul eventualelor intarzieri. Trebuie de asemenea sa fiti constienti ca o reesalonare se va face doar cu ipoteca, deoarece banca va va considera un client cu risc ridicat de a intra in incapacitate de plata.

Pentru a va reesalona un credit, majoritatea institutiilor financiare vor solicita o cerere scrisa, in care sa motivati de ce s-a ajuns la aceasta situatie, precum si noua durata pe care o doriti. Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca bancile nu va vor prelungi foarte mult un credit.

Pe langa aceasta cerere, va trebui sa prezentati si ultimele balante lunare, precum si ultimul bilant depus la Directia Finanatelor Publice.

Trebuie spus ca bancile sunt mult mai deschise sa acorde reesalonari firmelor care au avut un comportamnet exemplar in relatia cu banca si care au platit mereu la timp.

Sfatul nostru este sa apelati la aceasta masura doar in situatia in care nu mai puteti plati ratele, ori simtiti ca nu le veti mai putea plati in viitorul apropiat. In cazul in care puteti, apelati inainte de orice la o refinantare.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate