Ce este cardul sau cartea de credit
Ai avut nevoie vreodata de o suma mica de bani – maxim 2000 de euro- pe care sa o poti folosi dupa cum vrei? Ei bine, acesta este cardul de credit.

Pentru cei care aveti o firma, acest card de credit se aseamana destul de mult cu o linie de credit adresata persoanelor fizice. Adica, sunt bani pe care ii puteti folosi cand doriti si platiti doar dobanda pentru suma respectiva.

Este de retinut ca in contextul economic actual, multe banci aleg sa ofere clientilor carduri de credit in locul creditelor de nevoie personale fara ipoteca, deoarece sumele sunt mai mici si in plus, dobanzile aplicate sunt mai mari.
Nu trebuie insa uitati faptul ca fiecare asemenea card are o perioada de gratie -de obicei 30 sau 60 de zile- timp in care posesorul trebuie sa returneze suma cheltuita. Daca se trece de aceasta perioada, incep penalizarile si dobanzile, care pot fi sufocante.

Iata cateva carcteristici ale cardurilor de credit: Este extrem de important ca in momentul in care primiti un card de credit sa aflati daca perioada de gratie este valabila si pentru retragerile de numerar de la bancomat, sau doar pentru cumparaturi platite cu cardul.

Avantaje ale cardurilor de credit: Sfat:

Daca aveti cardul de salarii la o anumita banca, este indicat sa mergeti la aceasi institutie financiara si pentru a face un card de credit. Banca va fi mai mult decat incantata sa va ajute.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate