Credit de la banca sau de la magazin
In contextual crizei financiare, dinamica pietei creditelor s-a schimbat. Astfel, in 2007-2008, puteati merge la orice magazin specializat pe vanzarea in rate a produselor de folosinta indelungata si primeati pe loc un credit, “doar cu buletinul”. Bineinteles, multi romani au profitat de aceasta oportunitate.

Pentru creditori, riscul era extrem de mic, deoarece sumele imprumutate populatiei erau cel mult de ordinul a 20.000.000 de lei vechi, iar numarul celor care nu isi plateau rata era redus; in plus, dobanzile erau mari, deci profitul era garantat. Nu se faceau nici un fel de verificari in Biroul de Credit si se acceptau practic orice fel de venituri. Acest credite erau acordate nu de catre banci, ci de catre societati de finantare specializate in operatiuni de acest gen.
Provident Romania

Odata cu criza economica insa, acordarea unui imprumut a devenit mai anevoioasa. Numarul celor care nu isi mai platesc ratele a crescut simtitor, iar companiile de micro-creditare nu mai acorda credite “doar cu buletinul”, ceea ce face ca si vanzarile magazinelor de electrocasnice sa scada, unele inchizandu-se chiar.

Tendinta in ultimul an a fost ca bancile sa isi creeze la randul lor companii de micro-creditare, sub forma unor IFN-uri (Institutii Finanaciare Nonbancare), prin intermediul carora acorda si ele imprumuturi pentru achizitionarea de “bunuri albe”, astfel ca in acest moment exista posibilitatea ca atunci cand mergeti la un magazin de electrocasnice sau mobila sa gasiti pliante ale unor banci cunoscute care sa va ofere astfel de credite. Daca nu ma credeti, puteti oricand vizita site-urile de Internet ale Altex sau Domo si accesati sectiunea de “finantare” sau “rate”; veti gasi probabil oferta de imprumut dela cel putin 3-4 banci.

Ca o paranteza, trebuie spus ca tendinta este de a nu mai acorda fara garantie decat credite foarte mici. Astfel, aproape orice credit de peste 10.000 de euro nu poate fi obtinut decat cu ipoteca.

De asemenea, multe IFN-uri prefera in ultimul an sa vanda carduri de credit in locul creditului normal, insa imprumutatul nu are benficii reale de pe urma acestui fapt; este o politica a bancilor prin care incaseaza mai multe comisioane si nimic mai mult.

Rezumand, pentru a obtine un credit de consum, aveti nevoie de urmatoarele documente: Nota: Unele companii de creditare nu vor verifica situatia ratelor dumneavoastra in Biroul de Credit in virtutea acordurilor pe care le au cu magazinele cu care colaboreaza. De asemenea, vi se pot cere sa prezentati si alte documente suplimentare.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate