Factoringul - procedee de finantare
Aveti un furnizor care va cere sa ii platiti factura in temen de 2-3 zile de la emitere si clienti care platesc doar dupa 30 de zile? Nu stiti ce sa faceti? Factoring-ul poate fi solutia! In ce consta aceasta operatiune bancara?

Foarte simplu: Tot ce trebuie sa faceti este ca dupa ce ati emis factura catre client sa o duceti la banca, iar in decurs de 24-72 de ore, aceasta va va plati in locul clientului 75-80% din valoarea facturii, urmand ca restul sa il primitit dupa ce clientul plateste intreaga factura catre banca, iar dumneavoastra va puteti plati furnizorul la timp.

O mentiune merita facuta si anume ca bancile nu vor accepta sa plateasca facturi emise pe numele unor firme mici ci doar catre parteneri de incredere, companii care sunt de ceva vreme pe piata si care nu au probleme cu platile.
Acest procedeu de finatare este extrem de mult utilizat in strainatate, insa este mai putin cunoscut (si practicat de catre banci) in tara noastra.

Avantajele factoringului:
Acesta se acorda in general persoanelor juridice care au o situatie stabila din punct de vedere financiar si o activitate de cel putin 3 sau 6 luni (companiile de factoring au propriile norme dupa care isi selecteaza clientii).

De asemenea, aceasta trebuie sa fie la randul ei o buna platnica si sa nu aiba incidente de plata (CEC-uri sau bilete la ordin emise fara acoperire)

Costul factoring-ului este perceput ca si comision de catre institutia financiara care va acorda aceasta facilitate si de obicei, nu sare de valoarea de 2% din valoarea facturii. Poate vi se pare mult, insa dumneavoastra decideti daca riscul merita sau nu asumat.

Atentie! Bancile acorda factoring, insa nu in cazul in care clientii dumneavoastra sunt microintreprinderi, in special in aceasta perioada. Factoringul se acorda doar in cazul in care vindeti produse unor companii destul de cunosute, sau, in orice caz, unele care sa aiba o situatie buna din punct de vedere financiar.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate