Creditele cu componenta de economisire
Va mai aduceti aminte de relama cu cei trei purcelusi care isi construiau o casa si primeau o prima de la stat?
Ei bine, se referea la produsul de creditare cu economisire, numit de catre institutiile financiare autohtone “Banca pentru locuinte”, fiind adoptat in special de catre bancile austriece sau germane care isi desfasoare operatiunile si in tara noastra

Ce presupune insa un program de acest fel?
Aceste credite au fost gandite initial pentru tineri, sau pentru parintii care doresc sa economiseasca pentru copii lor ca acestia sa poata sa cumpere o locuinta in viitor si presupune constituirea unui cont de economii pe o perioada de obicei fixa, banii stransi la finalul perioadei urmand a constitui avansul necesar locuintei. In tot acest timp, banca plateste o dobanda pentru banii depusi, iar statul roman ofera si el o prima (15%)

Daca doriti, acest credit este un predecesor al programului “Prima Casa”, menit sa incurajeze piata imobiliara si totodata sa permita tinerilor sa constituie un depozit care sa joace rol de avans odata cu achizitionarea unei locuinte.

In Romania insa, sistemul nu este extrem de mult utilizat, in ciuda faptului ca bancile au intrat tot mai puternic pe piata cu acest produs, deoarece pana in acest moment marea majoritate a populatiei dispunea de banii necesari  avansului sau apelau la un credit de nevoi personale fara ipoteca pentru a plati avansul, iar din creditul ipotecar clasic plateau diferenta. In plus, romanii au gasit alte modalitati de a investi banii de care dispuneau, in loc sa ii economiseasca. Odata cu criza insa, perspectivele acestui tip de imprumut sunt in crestere.

Rezumand, iata care ar fi cele mai importante avantaje ale creditelor cu componenta de economisire (Bauspar)
Sfaturi:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate