Ce este cardul de debit si cum functioneaza
Cardurile de debit sunt opuse celor de credit. Astfel, aceste carduri sunt cele “clasice”, de pe care puteti sa cheltuiti doar limita maxima a sumei depuse de dumneavoastra.

In Romania, cardurile au fost pana nu demult o necunoscuta, devenind populare odata cu dezvoltarea sistemului bancar si cu aparitia celor de salarii, deoarece multe companii au preferat aceasta metoda de plata in loc sa faca plati cash catre angajati.

Printre avantajele cardului de debit:
  • Puteti face retrageri in orice moment al zilei
  • Primiti o dobanda modica pentru sumele de pe card.
  • Puteti plati cu el in magazine sau diverse facturi la utilitati.
La inceput, cardurile au fost create pentru a proteja  persoanele care aveau bani impotriva furturilor, deoarce daca un hot va fura cardul insa nu stie codul PIN, totul este in zadar. Fiecare banca din Romania ofera asemenea produse financiare. Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la banca si sa intrebati ce fel de carduri de debit sunt disponibile. Ar trebui sa poata sa prezinte cel putin 2-3 produse de acest tip.

Inainte de a alege un card, ar trebui sa stiti precis pentru ce doriti sa il utilizati. Spre exemplu: doriti sa il folositi si in afara tarii? Sau sa faceti cumparaturi pe Internet cu el? Acestea sunt doar doua dintre intrebarile pe care trebuie sa vi le puneti, si in functie de raspunsurile pe care vi le dati, sa faceti alegerea corecta. Atentie si la comisioane, deoarece bancile tind sa perceapa extrem de multe taxe pentru utilizarea cardurilor.

Pentru a avea un asemenea card, tot ce trebuie sa faceti este sa va prezentati la o unitate bancara cu cartea de identitate (buletinul) si sa completati cererea pentru deschiderea de cont. Cel mai indicat ar fi ca inainte de aceasta sa discutati putin cu un angajat al bancii si sa lamuriti exact care sunt comisioanele asociate cardului. Nu ezitati sa consultati si brosurile, desi de cele mai multe ori, acestea nu va vor ajuta in mod semnificativ.

In ultima instanta, cautati pe Internet mai multe despre cadul pe care il doriti si veti putea gasi opinii ale unor personae care deja il folosesc.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate