Ce inseamna overdraft sau descoperit de cont
V-ati gandit vreodata ca nu ar strica o marire de salariu? Ce ati spune daca cineva v-ar pune la dispozitie oricand echivalentul a 3, 6 sau chiar 12 venituri lunare? Bine ati venit in lumea overdrafturilor!

Acest produs bancar poarta numele de “descoperit de cont”. De ce? Deoarece, pe langa salariul obisnuit, mai aveti o suma care vi se acorda ca si credit si pe care o puteti folosi dupa cum doriti: puteti fie sa platiti pentru cumparaturi, sau sa faceti retrageri de numerar, in cazul in care sunteti “descoperiti”. In cazul in care cineva din familie are o firma, sau sunteti  deja familiar(a) cu creditele acordate persoanelor juridice, poate ar fi de folos daca ati percepe overdraft-ul ca pe o linie de credit pe persoana fizica: o suma de bani pusa la dispozitie doar pentru cheltuieli curente si care se aloca in functie de salariu.
Provident Romania

Cu toate acestea, creditul poate avea doua taisuri: este excelent pentru cazurile in care aveti nevoie de o “punte” financiara – adica aveti o cheltuiala urgenta, insa veti primi banii in cateva zile. In acest fel, puteti folosi descoperitul de cont si sa dispuneti de bani in acest moment.

Daca insa cheltuiti banii iresponsabil (majoritatea romanilor ii foloseau pentru cumparaturi scumpe sau concedii), avantajele acestui mecanism de finantare se vor intoarce impotriva dumneavoastra.In special inainte de izbucnirea crizei, bancile ofereau fara probleme acest produs de finanatare, in special bugetarilor, deoarece acestia prezentau un risc extrem de scazut de a isi pierde locul de munca si, in plus, aveau salarii constant ascendente. In acest moment insa, bancile nu se mai inghesuie atat de mult sa emita astfel de carduri, inclusiv datorita riscului crescut pe care il prezinta fiecare salariat de a isi pierde locul de munca.

In cazul in care doriti si dumneavoastra un descoperit de cont, va trebui sa va adresati bancii la care aveti deja cardul de salarii. Trebuie mentionat ca banca nu va va elibera un overdraft decat daca va virati salariul prin card, la aceasi banca.

Iata si o lista a documentelor de care aveti nevoie pentru a obtine acest credit: Mentiune: in cazul in care incasati deja salariul la banca ce urmeaza sa va elibereze acest descoperit de cont, nu mai este necesara completarea adeverintei de venit.

Sfaturi si atentionari:
Rezumand, overdraftul poate fi extrem de util daca aveti disciplina finanaciara necesara pentru a il utiliza cu intelepciune. Impuneti-va sa nu folositi banii de pe card decat daca stiti ca ii puteti pune inapoi.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate