Carduri pentru studenti si pentru cei sub 26 ani
Daca esti student si citesti acest articol, cu siguranta ti s-a oferit cel putin odata in timpul facultatii posibilitatea de a iti deschide un cont de student la una dintre bancile din tara noastra.

Bancile, (in special cele  nou intrate pe piata) se lupta pentru a  convinge cat mai multi tineri sa deschida conturi. Motivul?

Ar putea parea putin ciudat, deoarece aceste oferte contin conturi si carduri fara comisioane; deci banca nu castiga.

Este doar o aparenta…
Iata cateva motive pentru care institutiile bancare se orienteaza catre tineri: Insa argumentul forte este ca studentii reprezinta clientii de maine. Astfel, chiar daca acum nu au un salariu, vor avea unul mai tarziu si deci vor avea nevoie de credit. Si, credeti sau nu, exista destule studii care indica faptul ca orice om va incerca prima oara sa primeasca un imprumut de la bancile la care are deschise conturi.

Primele banci romanesti care au oferit asemenea produse bancare au apelat la strategia de co-branding (asocierea cu diverse institutii care se afla in slujba tinerilor), incercand sa ajunga astfel mai usor la tineri si sa ii targeteze oarecum. In acest fel si studentii vor avea unele beneficii (asociatiile despre care vorbim ofera fel de fel de reduceri, cum ar fi preturi mai mici la anumite restaurante sau la biletele de concerte) care sa ii atraga sa deschida un cont.

Bineinteles, cardurile sunt de debit (adica poti folosi doar banii pe care ii depui in contul personal), intrucat bancile nu au foarte mult curaj in a credita tinerii. De ce? In primul rand deoarece putini au salarii. Iar in al II-lea rand, deoarece studentii nu sunt inca pe deplin responsabili, astfel ca probabilitate de a inregistra intarzieri la plata ratelor este extreme de crescuta.

Cu toate acestea, un astfel de card ar trebui sa fie mai mult decat de ajuns pentru inceput: puteti folosi banii dupa cum doriti si sa platiti facturi sau alte utilitati. De asemenea, cel mai important, puteti primi bani de la parinti.

Ce trebuie sa faceti pentru a beneficia de un astfel de card?

Luati-va buletinul, carnetul de student vizat la zi si…atat. Mergeti la banca, spuneti ca sunteti student si ca doriti un card. Va trebui sa completati o cerere, sa o depuneti la responsabilul  pe partea de carduri si intr-o saptamana veti primi cardul visat.

Sfat:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate