Credite ipotecare fara avans
Inainte de izbucnirea crizei, unele banci au optat sa permita clientilor sa contractarea de credite imobiliare fara a plati avans. Insa avand in vedere faptul ca in acest moment creditarea este aproape blocata, iar oricum conditiile pentru accesarea unui credit ipotecar sunt dificile, bancile au eliminat aceasta facilitate.

Motivul este simplu: In anii 2006-2007, cand  preturile atingeau cote maxime, institutiile financiare nu anticipau criza care avea sa vina si avand incredere intr-o evolutie constant pozitiva a pietei, au acceptat sa crediteze cumpararea de case, apartamente sau terenuri chiar si fara ca persoana cumparatoare sa prezinte dovada existentei unor bani proprii.
Provident Romania

In acest moment, o singura banca ofera un asemenea credit insa doar pentru persoanele juridice care indeplinesc cumulativ cateva conditii: Creditul maxim care se poate obtine este de 250.000 euro pe o perioada de 15 ani

Bineinteles, multe persoane ar putea fi tentate sa contracteze un asemenea tip de imprumut in eventualitatea in care ar fi disponibil. La urma urmei, e extrem de confortabil sa iti poti cumpara un apartament -de exemplu- fara a avea vreun ban in cont.

Insa, chiar si cand aceste credite erau disponibile, exista dezavantajul dobanzii putin mai mari decat la un credit pentru care se platea un avans. (cei 0,5% perceputi in plus pot fi o suma importanta pe parcursul a 20-30 de ani)

Astfel, sfatul nostru ar fi sa nu va hazardati in achizitionarea de imobile fara a dispune de bani. Chiar daca nu platiti avans, ar trebui sa aveti macar cateva mii de euro in economii pentru a va proteja in cazul in care ramaneti “in pana de lichiditati” pentru o perioada.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate