Ce trebuie sa facem pentru a obtine un credit?
Ne-am gandit ca ati putea fi interesati care sunt pasii care trebuiesc parcursi de catre o persoana in cazul in care doreste un credit si care sunt aspectele la care ar trebui sa fiti atenti.

Sa presupunem ca va doriti un credit. Primul pas ar fi sa stiti ce doriti sa faceti cu banii.

Doriti  sa cumparati o locuinta?

Atunci vreti un credit ipotecar. Doriti sa va renovati apartamentul si va trebuie peste 10000 de euro? In acest caz, vorbim despre un credit de nevoie personale cu ipoteca. Sau aveti nevoie doar de 5000 euro? Atunci discutam despre un credit de nevoie personale simple.
Apoi, trebuie sa alegeti banca. Recomandarea noastra este sa apelati la banca, care se afla de mai mult timp in Romania, nu la cele mici, care de multe ori va atrag cu dobanzi joase si comisioane mari.

Discutati cu ofiterul bancar care va va prelua si intrebati-l orice simtiti ca e nevoie; nu va fie jena ca nu cunoasteti anumite detalii sau ca nu intelegeti termenii specifici bancari. In mod normal, la prima discutie, acesta ar trebui sa va faca un calcul pentru a vedea daca va incadrati in normele bancii pentru a primi un credit, iar daca raspunsul este pozitiv, ar trebui sa va spuna care este suma maxima pe care o puteti primi, pentru cati ani si care va fi rata lunara. Daca totul este in regula, va va inmana  adeverinta de venit si o lista cu toate celelalte documente pe care va trebui sa le aduceti pentru a primi creditul mult visat.

Incepeti sa strangeti actele pentru dosarul de credit: mergeti la anagajator pentru a va completa adeverinta de venit (asigurati-va ca au completat-o corect) si a primit fisa fiscala pentru anul precedent. De asemenea, interesati-va unde va este cartea de munca pentru a va putea face copiile.

Atentie!

Acestea trebuie stampilate de angajator. Dupa ce aveti toate actele, mergeti la banca cu ele, iar acestea vor fi trimise pentru verificare.

Daca este vorba de un credit ipotecar, va trebui sa aduceti si actele specifice ipotecii, iar apoi banca va desemna evaluatorul, care va va face o vizita. Daca totul este in regula pe partea de documentatie si de evaluare, atunci se merge inainte.

Urmatorul pas consta in a merge la banca si a semna contractul de credit, asigurarea de imobil si pe cea de viata daca este necesara.

Mult succes!
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate