Credite pentru capital de lucru
Creditul pentru capital de lucru este identic unei linii de credit, insa in acest caz, primiti toti banii odata si veti plati rate lunare indiferent daca ii utilizati sau nu.

Cine poate primi un credit capital de lucru?

In primul rand, trebuie mentionat ca in acest moment, datorita conditiilor economice, bancile sunt mult mai selective in acordarea de credite. Astfel, pentru a putea beneficia de un credit pentru capital de lucru va trebui ca firma sa aiba o cifra de afaceri in crestere, sau cel putin una care sa nu fie in scadere accelerata si sa nu prezinte probleme deosebite in ceea ce priveste incasarile dela clienti.
Bineinteles, vor conta si alte credite pe care le mai aveti in acest moment, precum si daca ati platiti sau nu ratele la timp. Nu in ultimul rand, merita mentionat ca asemenea imprumuturi se acorda doar companiilor care sunt infiintate de peste un an de zile.

Daca nu ati mai contractat un asemenea credit pana acum, trebuie sa stiti ca in cazul imprumuturilor acordate persoanelor juridice, bancile supravegheaza fiecare operatiune, iar banii vor putea fi utilizati strict in scopul pentru care au fost primiti. Astfel, din banii primiti se pot cumpara materii prime, plati furnizori sau plati salarii (desi acest lucru nu este indicat)

In cazul in care aveti nevoie de credit pentru a cumpara un teren sau orice altceva, este bine sa apelati la un imprumut de investitii sau unul ipotecar. Ceea ce este important sa cunoasteti insa este ca in acest moment, marea majoritate a bancilor va vor cere o ipoteca.

Sfatul nostru, in cazul in care doriti orice fel de credit pentru persoana juridica, este sa apelati la banca la care ati deschis contul initial. In general, nu este indicat sa contractati credite de la mai multe banci diferte. De cele mai multe ori, banca cu care ati inceput sa lucrati la inceput poate deveni mai flexibila in cazul clientilor vechi.

Avantajele unui credit de capital de lucru fata de linia de credit:

Capital de lucru Linie de credit
  • Aveti toti banii la dispozitie
  • Platiti rate lunare indifferent daca folositi banii sau nu
  • Se acorda pentru cel mult 3 ani
  • Aveti banii la dispozitie, insa puteti doar face plati curente
  • Platiti rate lunare doar pentru suma datorata
  • Se acorda pentru un an, dupa care se poate reinnoi
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate