Credite pentru investitii si dezvoltare
Ati ajuns in situatia ca, dupa cativa ani de activitate a firmei sa constatati ca trebui sa schimbati ori sa imbunatatiti anumite echipamente sau linii de productie?

Raspunsul este: un credit pentru investitii.

Dupa cum probabil deja ati intuit si din denumirea sa, acesta se acorda pentru a permite firmelor sa se dezvolte.

Astfel, pe langa exemplele de mai sus, banii pot fi utilizati pentru orice considerati ca ar putea constiui o investitie pentru compania dumneavoastra.

Este important de stiut ca suma care va va fi aprobata va fi in directa legatura cu nevoile de finantare (spre exemplu, nu vi se vor acorda 100.000 de euro in cazul in care doriti sa cumparati utilaje care valoreaza doar 70.000) si ca in cazul acestui credit, durata pentru care se acorda merge pana la 10 ani (120 de luni), insa variaza de la banca la banca.

Pentru a vi se aproba un astfel de imprumut, va trebui ca firma dumneavoastra sa indeplineasca cumulativ cateva conditii: Foarte important este ca, daca doriti acest tip de credit va trebui sa ii sustineti cauza. Astfel, la intalnirea cu ofiterul bancar va trebui sa ii explicati in detaliu ce veti face cu banii (oricum banca va verifica destinatia fondurilor, deci nu pot fi pacaliti) si chiar sa faceti un mic plan de afaceri in care sa aratati cum va ajuta acest credit firma prin efectuarea investitiei (va creste productivitatea, va creste profitul, etc). De multe ori, personalul bancar va va ajuta in aceasta directie; nu trebuie sa va faceti probleme.

Este bine sa stiti ca bancile vor cere o ipoteca, sau doar un gaj pe echipamentele cumparate. (depinde, in functie de modul in care cheltuiti banii)

De asemenea, in cazul in care doriti sa cumparati echipamente, ca firma, ati putea fi mai avantajati de leasing decat de un credit, deoarece va puteti recupera TVA-ul pe care il veti plati. Cel mai indicat este sa vizitati atat banci cat si firme de leasing. Pentru a le gasi, nu trebuie decat sa cautati pe Google.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate