De ce asigurari avem nevoie pentru a lua un credit
Doriti sa va ipotecati locuinta pentru a lua un credit bancar? Atunci va trebui sa o si asigurati…

Poate ca multi dintre dumneavoastra nu ati incheiat nici o alta asigurare in afara de RCA-ul pentru masina. Ei bine, trebuie spus de la inceput ca asigurarea imobilului in vederea contractarii unui imprumut are anumite particularitati.

In primul rand, atunci cand mergeti la banca, dupa ce stiti ca urmeaza sa vi se aprobe creditul, ofiterul bancar ce s-a ocupat de dosarul dumneavoastra ar trebui sa va furnizeze o lista cu societatile “agreate”, insa merita mentionat ca acum, cand majoritatea bancilor au propriile firme de profil, majoritatea va vor oferi produsul propriu fie separat, fie incorporat in rata lunara.


Provident Romania

Polita se incheie dupa vizita evaluatorului, pe baza valorii imobilului asa cum a fost ea stabilita de acesta. Astfel, suma asigurata va fi determinata de raportul intocmit de catre evaluatorul care va va vizita imobilul.

Precizari:
Pentru a nu avea suprize neplacute, ar fi indicat ca atunci cand mergeti pentru a va interesa de actele necesare pentru credit, sa puneti intrebari inclusive referitor la acest subiect deoarece fiecare institutie financiara are propriile norme de creditare si asigurare.

Exista doua tipuri de asigurari care se incheie in momentul obtinetii unui credit: Cea pentru locuinta ipotecata si cea de viata pentru persoana care este titularul creditului. Sa le luam pe rand…

Asigurarea locuintei

Aceasta polita se incheie in momentul in care doriti sa ipotecati un imobil pentru a primi un imprumut de la banca. Astfel, este recomandabil ca in momentul in care depuneti dosarul pentru aprobarea creditului, sa intrebati ofiterul bancar care sunt societatile de asigurari agreate pentru a incheia polita.

Trebuie sa stiti insa ca beneficiarul politei nu va fi proprietarul, ci banca (nu va fi desbagubit proprietarul imobilului, ci banca, deoarece ea nu mai poate valorifica imobilul in caz de neplata). In cazul unei asigurari de imobil, poate impune, sau vi se poate da dreptul sa alegeti anumite evenimente pentru care sa fiti despagubiti, cum ar fi: inundatiile, distrugerea partiala, inundatii din partea vecinilor, etc…

Pe langa caracterul obligatoriul al politei, pentru persoana asigurata avantajul principal consta in protectia in cazul in care imobilul ipotecat va fi distrus.

Asigurarea de viata

Este o polita ceruta doar in cazul creditelor ipotecare (cele pentru cumpararea unui apartament sau casa), titularul asigurarii fiind persoana care primeste creditul, iar banca va fi beneficiara politei.

Principalul avantaj este ca, in caz de deces al titularului de credit, familia acestuia nu va tebui sa plateasca in continuare ratele ramase. Este important de stiut ca de multe ori, aceste asigurari “de viata” contin si alte motive pentru care persoana ce o incheie poate fi despagubita (somaj, invaliditate, etc…) insa este important sa legeti aceste clauze in cazul in care vi se ofera posibilitatea. De asemenea, daca valoarea creditului este ridicata (peste 100.000 euro), multe banci va vor cere efectuarea unui set de analize – platite de catre institutia bancara- pentru a se asigura ca persoana asigurata este sanatoasa.

De mentionat ca unele banci includ valoarea asigurarii in rata lunara, deci va trebui doar sa semnati polita si nimic mai mult.

Cateva precizari:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate