Credite pentru “Prima Casa”
Programul “Prima casa” a fost lansat de catre Guvernul Romaniei pentru a veni in sprijinul persoanelor tinere ce doresc sa isi achizitioneze o locuinta. Chiar daca a constituit o noutate absoluta in tara noastra, trebuie mentionat ca acest program se deruleaza deja in mai multe state europene.

Cum functioneaza de fapt?

Ar trebui sa stiti de la inceput ca in cazul acestui credit, bancile sunt cele care acorda banii, insa creditele sunt garantate de catre stat. Adica in cazul in care nu platiti, banca va fi despagubita de catre Guvern, care insa, va va executa silit pe dumneavoastra (adica va va vinde apartamentul)

Provident Romania

De ce este acest credit avantajos pentru banci? Deoarece incaseaza de la dumneavoastra dobanda, insa nu au nici un risc de a pierde banii ( pentru ca, dupa cum am spus, Guvernul  va plati banca in locul dumneavoastra).

Pentru a va fi mai usor sa intelegeti, este ca si cum dumneavoastra ati imprumuta bani cuiva, stiind ca in cazul in care nu plateste, statul roman ar plati in locul persoanei imprumutate. Deci nu ati avea cum sa pierdeti.

Cine poate beneficia de pe urma acestui credit? In acest caz, persoanele vizate sunt tinerii care si-au intemeiat o familie, insa in principiu oricine poate accesa un asemenea imprumut atata vreme cat nu detine, sau nu a detinut vreodata o locuinta in nume propriu

Caracteristici ale acestui credit: In ceea ce priveste documentatia necesara, trebuie mentionat ca, pe langa actele clasice in cazul unui credit, va trebui sa mai prezentati o declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti in proprietate si ca nu ati detinut vreodata un imobil si un act semnat intre dumneavoastra si proprietarul imobilului cum ca ati platit avansul de 5%

Atentie!
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate