Ce sunt cardurile bancare
  • Cea mai rapida forma de creditare
  • Compara peste 40 de carti de credit din Romania
  • Alege dintre Visa, Visa Electron, MasterCard sau Maestro
  • Aplica instantaneu pentru cartea de credit preferata
Compara creditele de la mai multe companii, si aplica pentru cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.
Provident Romania

In cazul in care cititi acest articol si aveti peste 14 ani, mai mult ca sigur aveti deja cel putin un card, frenezia acestor “jucarii” cuprinzand Romania in ultimii ani, o consecinta fireasca fiind faptul ca numarul de tranzactii online a ajuns aproape de un million in anul 2009. Cu toate acestea, stiti care este deosebirea intre un card de credit si unul de debit?

E simplu! Majoritatea romanilor au carduri din cea de-a II-a categorie, adica pot folosi doar suma pe care au depus-o in cont (spre exemplu, daca depuneti 100 RON, atat veti si putea cheltui). De fapt, daca aveti sub 25 de ani, probabil ca si dumneavoastra ati primit alocatia de elev tot pe un card, principalul avantaj al acestui dispozitiv fiind acela ca in cazul in care cardul va este furat, nimeni nu va poate sustrage banii decat daca stie care este codul PIN. In cazul in care doriti un astfel de produs financiar, tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la orice banca si sa deschideti un cont curent, cerand sa vi se elibereze un card. Pentru aceasta, va trebui sa aveti la dumneavoastra cartea de identitate, urmand a completa la sediul bacii o cerere.

Cealalta categorie - a cardurilor de credit- este mai complexa, deoarece discutam despre imprumuturi; de fapt, daca va este mai usor, puteti percepe aceste credite ca si unele normale, insa acordate mai usor si in sume mai mici. De fapt, bancile tind sa nu mai ofere imprumuturi fara ipoteca, astfel ca vor migra -incet dar sigur- catre transformarea creditelor de nevoie personale in carduri de credit.

In momentul in care veti dori unul, va trebui sa apelati la aceasi banca prin care va primiti salariul. Daca nu aveti deja un card de salarii, trebuie sa stiti ca oricum, pentru a vi se accepta eliberarea unui card de credit, va trebui sa acceptati ca venitul lunar sa va fie platit prin banca respectiva.

O sub categorie a aceluiasi tip de credite il constituie overdraft-ul (descoperit de cont). Probabil ati auzit de el: este imprumutul prin care primiti echivalentul a 3, 6 sau 12 salarii pe un card, putand folosi banii dupa cum doriti, platind rate doar in momentul in care folositi o anumita suma. Chiar daca a devenit un produs bancar extrem de popular printre romani, multe persone intampina dificultati in a restitui sumele utilizate, deoarece nu au aut disciplina financiara necesara in momentul in care au utilizat sumele respective. Morala este ca acest card trebuie folosit doar ca o “punte” in cazul in care aveti nevoie de o suma de bani temporar, pe care insa o puteti restitui in cel mult 30 de zile (la urmatorul salariu)
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate