Comisioane percepute pentru carduri de credit
Inca de la inceput trebuie sa stiti ca un card de credit are mult mai multe comisioane decat un credit de nevoie personale, astfel ca trebuie sa fiti extrem de atenti la ce fel de comisioane vi se vor percepe si care este valoarea acestora. Nu ignorati faptul ca in cazul cardurilor, aceste costuri pot sa difere extrem de mult de la banca la banca. Iata o scurta prezentare a celor mai cunoscute comisioane percepute:
  1. Comisionul de emitere – Este primul pe care il veti plati pentru a avea un card, majoritatea bancilor retinand acest comision in momentul in care efectueaza viramentul banilor catre contul dumneavoastra. Practic, este echivalentul comisionul de acordare al creditului. In general, are o valoare mica (10-30 RON anual)
  1. Comisionul anual de administrare cont – este preceput tuturor conturilor deschise de catre persoanele care primesc un imprumut bancar. Daca in cazul creditelor simple, acest comision este de multe ori aplicat “la sold”, nu la fel se intampla si in cazul cardurilor: aici acest cost este fix. Din nou, are o valoarea moderata (10-30 RON anual)
  2. Comisioanele pentru tranzactii – in cazul cardurilor de credit, acestea sunt de cele mai multe ori “0”, deoarece bancile au interesul de a va incuraja sa cheltuiti. In plus, de multe ori bancile sunt platite de catre retaileri, astfel ca nu pierd nici un ban. Atentie insa la tranzactiile efectuate prin Internet- aici ar putea exista comisioane, insa ele difera mult de la o banca la alta. Pentru a nu avea suprize neplacute, consultati site-ul bancii la care aveti deschis contul sau un fluturas pe care il puteti gasi la orice agentie de cartier a bancii respective.
  3. Comisioanele pentru retragere numerar – daca anterior am vazut ca nu se percepe nici o taxa pentru plata cu cardul, nu la fel stau lucrurile si daca veti dori sa faceti retrageri de bani. Astfel, in acest din urma caz, comisioanele sunt cel putin duble comparativ cu cardurile de debit, mergand pana la 2 % sau chiar mai mult.
Nu uitati ca in cazul retragerilor nu exista perioada de gratie!

Aceasta nu este lista completa a costurilor asociate unui card. Pe langa aceste comisioane, in functie si de caracteristicile cardului, mai pot aparea si altele, cum ar fi cel de conversie valutara (in cazul in care folositi cardul in alta tara)

Sfat:


• Cel mai important aspect la un card de credit este dobanda, iar apoi comisioanele. De aceeea, pentru a nu avea dureri de cap, cautati sa comparati nu dobanzile, ci valoarea DAE. In acest fel, veti avea o imagine mai clara a ceea ce inseamna toate comisioanele, taxele si alte costuri asociate cardului.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate