Credite pentru bunuri de consum
Creditele “doar cu buletinul” au devenit celebre in Romania, in special atunci cand ati dorit sa cumparati un televizor sau un frigider de la unul dintre magazinele specializate.

In general, creditele pentru achizitionare bunurilor “albe”  - asa cum sunt numite bunurile de folosinta indelungata - presupun o verificare minimala inainte de aprobarea creditului si aceasta deoarece imprumutul este de ordinul a cateva sute sau mii de lei, numarul persoanelor care nu platesc ratele fiind extrem de redus.

Merita mentionat ca in ultimii ani, tot mai multe banci au inceput acordarea de credite negarantate prin intermediul unor IFN-uri (Institutii Financiare Nonbancare) pentru a evita restrictiile impuse bancilor de catre BNR.
Provident Romania

In acest moment insa, creditarea de acest tip inregistreaza un regres care se datoreaza atat crizei economice, cat si faptului ca  vanzarile bunurilor de folosinta indelungata au explodat in anii 2004-2008, iar inlocuirea lor nu se produce anual, ci poate odata la 5-10 ani.

Astfel, singura conditie pentru a putea fi eligibil este sa aveti cel putin 3 luni vechime la locul de munca actual. Cu toate acestea, ar trebui sa aveti in vedere ca fiecare societate de creditare isi poate impune propriile reguli refeiritoare la consultarea sau nu a Biroului de Credit, sau la impunerea altor conditii de eligibilitate. Recomandarea noastra este insa ca in momentul in care doriti sa achizitionati un produs dintr-un anumit magazin care ofera posibilitatea de a plati in rate, sa apelati la firma de creditare cu care magazinul respectiv are incheiat un acord in acest sens. Ar trebui de asemenea sa fiti constienti ca aceste credite au o dobanda si comisione mai mari decat cele “normale”, deoarece se acorda mai usor decat creditele bancare.

Iata o lista a documentelor de care aveti nevoie pentru a obtine un credit pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata: In cazul pensionarilor, acestia trebuie sa prezinte ultimul talon de pensie si decizie de pensionare pentru a face dovada veniturilor inregistrate.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate