Care este costul creditului si perioada de rambursare?
Va ganditi sa cumparati o masina, insa nu stiti foarte bine pe ce durata puteti accesa creditul sau care sunt dobanzile? Ati ajuns la articolul potrivit!

Pentru a va ajuta sa intelegeti mai bine, voi folosi mereu exemple. Pentru inceput, trebuie mentionat ca in cazul unui credit auto, majoritatea bancilor folosesc un termen de rambursare de 5-7 ani. De ce? Extrem de simplu: deoarece in mod normal, aceasta este (sau ar trebui sa fie) durata de viata a unei masini, considerandu-se ca dupa acest termen autovehiculul este uzat moral (nu mai este “la moda”). Cu toate acestea, mai exista un motiv pentru care institutiile financiare nu permit un termen mai lung de rambursare, oarecum legat de primul, prezentat mai sus: in cazul in care creditul ar fi pentru – sa presupunem- 10 ani si dupa 8 ani in care folositi masina nu mai puteti achita ratele, banca  va trebui sa o confiste si sa o revanda -ori o masina de 8 ani este aproape imposibil de vandut la un pret rezonabil.
Trebuie insa mentionat ca in cazul in care la un moment dat va aflati in imposibilitatea de a plati ratele, puteti cere fie o perioada de gratie (in care platiti doar dobanda) fie o reesalonare, caz in care creditul se va prelungi 1-2 ani.

In cazul in care aveti deja dificultati in a plati, nu amanati cererea de reesalonare a datoriei pana in momentul in care situatia va depaseste, deoarece banca ar putea refuza solicitarea dumneavoastra.

In ceea ce priveste costul creditului, trebuie spus ca in momentul actual, diferenta dintre o rata de credit auto si una de leasing este de multe ori insesizabila, datorita faptului ca rata de leasing contine extrem de multe comisioane; in plus, leasingului i se aplica TVA.

Daca inca sunteti in dubiu si nu stiti sigur daca ar fi bine sa cumparati acum o masina, ar trebui sa stiti ca preturile care sunt acum nu se vor intoarce in curand, deoarece dealerii ofera reduceri pana la limita profitabilitatii doar pentru a scapa de stocuri sau a isi indeplini targeturile de vanzari.

Indiferent daca va indreptati catre leasing sau credit bancar, sfatul nostru este sa nu luati decizii pripite. Daca vedeti o masina care va place, nu trebuie sa va grabiti si sa acceptati prima oferta de leasing care vi se propune. Indiferent ce vi s-ar spune, dealerii nu lucreaza cu o singura companie de creditare sau leasing. De fapt, in acest moment, nici nu vor fi interesati  de unde aveti banii, pentru ei important este sa cumparati masina.

Mentiune:
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate