Scontarea - garantie a platii
Scontarea se aseamana oarecum cu factoringul, insa consta in posibilitatea ca banca sa va plateasca CEC-urile sau biletele la ordin care va sunt acordate de catre clienti in schimbul facturilor emise catre ei, ca o garantie ulterioara a platii.

Mai jos am listat cateva dintre cerintele pe care o societate trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de scontare:
  • Compania nu a emis in ultimul an CEC-uri sau bilete la ordin fara acoperire (acelasi criteriu este valabil si pentru clienti)
  • Nu ati inregistrat intarzieri la plata ratelor
  • Clientii ale caror instrumente de plata doriti sa le scontati trebuie sa aiba activitate de cel putin 6 luni sau un an.
Provident Romania

Desi mai putin folosita in Romania, scontarea este un procedeu des intalnit in Occident, tocmai deoarece agentii economici prefera sa plateasca un cost de 1-2% din valoarea CEC-urilor/biletelor la ordin pentru a se asigura ca vor fi platiti. In plus, odata ce banca va plateste contravaloarea CEC-urilor sau Biletelor la ordin, ea se va ocupa de partea de colectare creante in cazul in care clientul nu va avea disponibilul pentru a se incasa sumele inscrise pe instrumentele de plata.Cand sa apelati la scontare si cand la factoring? Raspunsul este mai simplu decat poate parea: daca clientii dumneavoastra dau CEC-uri sau bilete la ordin drept garantie, atunci merita sa apelati la scontare. Daca nu, factoring-ul este singura solutie. In plus, scontarea va acoperi pana la 100% din valoarea instrumentelor de plata primite drept garantie, in timp ce prin factoring primiti doar 80% initial.

Sfat:

Pentru a avea sanse mai mari de a beneficia de acest produs de creditare, este recomandat sa va adresati bancii prin care derulati cea mai mare parte a incasarilor/platilor, deoarece institutiile financiare au rezerve in a acorda acest produs clientilor noi.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate