Ce este Biroul de Credite
Aveti deja un credit si doriti inca unul? Sau sunteti pe cale sa intrati prima oara intr-o banca pentru a face un imprumut? In ambele cazuri, daca nu sunteti deja familiari cu Biroul de Credit, veti deveni in curand…

Acesta este de fapt o baza de date (care exista in fiecare tara din Europa) ce aduna la un loc toate informatiile referitoare la fiecare persoana care primeste un credit.

Astfel, printr-o consultare, bancile pot afla daca mai aveti alte imprumuturi, ce rata platiti deja lunar si –cel mai important- daca ati platit ratele la timp.
Provident Romania

Cine poate accesa aceste date?

Probabil ca 99% dintre interogarile Biroului de Credit (B.C.) sunt efectuate de catre banci, care insa au nevoie de acordul dumneavoastra scris. In acest sens, veti primi de la banca un formular pe care va trebui sa il completati si sa il semnati.Puteti verifica si dumneavoastra care va sunt ratele ce apar in Biroul de credit?

Da, cu siguranta. Pentru aceasta insa, va trebui sa faceti o cerere scrisa la care sa atasati o copie dupa buletin. Mai multe informatii insa despre acest subiect, puteti gasi pe http://www.birouldecredit.ro/index_files/Intrebari_frecvente.htm

Cum influenteaza situatia din B.C. posibilitatea dumneavoastra de a lua un credit?

E foarte simplu: in cazul in care in urma verificarii se constata ca aveti intarzieri, banca poate refuza aprobarea dosarului. Fiecare institutie financiar-bancara are propriile standarde in aceasta privinta, insa daca in ultimul an ati avut intarzieri mai mari de 60 de zile intr-o luna la plata ratelor, exista sanse mari ca acordarea unui credit sa va fie refuzata. Sfatul nostru insa este ca atunci cand mergeti la banca, sa intrebati persoana cu care veti discuta despre acest aspect. Nu va fie jena, deoarece angajatii sunt platiti pentru a va raspunde.

Nu va pierdeti speranta!

In cazul in care doriti un credit mic (de doar 1000-2000 de euro) exista si institutii financiare non-bancare (asa numitele IFN-uri) care nu verifica Biroul de Credit. Daca insa doriti un imprumut ipotecar sau unul de – sa spunem- 5000 de euro, atunci verificarea se va efectua.

Atentie!
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate