Subventii de la stat pentru constructii de locuinte
Intr-o perioada de criza financiara, cand sectorul imobiliar este in coma… se acorda subventii pentru locuinte?

Daca v-as raspunde ca “da”, m-ati crede?

Adevarul este ca aceste subventii nu sunt extrem de bine cunoscute publicului larg, insa exista si e pacat sa nu profitati de ele daca puteti, mai ales ca exista mai multe categorii de ajutoare care se acorda. Haideti sa detaliem…

Poate ca nu stiati insa, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr 51/2006, puteti primi pana la 15.000 de euro subventie in cazul in care va construiti o casa. V-am captat atentia, nu-i asa?
Care sunt conditiile pentru a putea beneficia de subventie: Ce trebuie sa retineti insa este ca aceasta subventie va fi platita direct, in contul datoriei care o aveti catre institutia financiara. E ca si cum ati avea o reducere de 15.000 de euro la credit. Pentru a beneficia de ea trebuie sa mergeti la primarie si sa discutati cu cineva de acolo, insa nu va trebui sa va mire daca functionarii se vor uita lung la dumneavoastra si va vor spune ca asa ceva nu exista. Nu va descurajati.

Foarte important, tot legat de aceasta subventie, este ca de ea pot beneficia si persoanle care acceseaza un credit ‘Prima Casa”, care pot avea deci un dublu avantaj: credit la dobanda redusa si subventie pentru construirea locuintei.

De asemenea, poate ati citit si dumneavoastra despre subventiile acordate prin intermediul programului “Casa Verde”, menit sa incurajeze populatia sa adopte tehnologiile ecologice pentru incalzirea imobilelor, incluzand panourile solare, sistemele de incalzire pe baza de peleti sau sistemele pe baza de pompe de caldura, valoarea subventiilor acordate fiind intre 3000 si 8000 RON, in functie de tipul de sistem de incalzire ales.

Retineti ca exista la nivel national o lista cu firmele agreate pentru a vinde si a monta aceste sisteme si ca banii acestia vor fi virati de catre Guvern direct in contul vanzatorului.

Inaintea inceperii lucrarilor, va trebui sa mergeti la Asociatia pentru protectia Mediului din judetul unde este localizat imobilul si sa prezentati cartea de identitate, o adeverinta de la fisc care sa ateste ca nu aveti datorii la plata taxelor si impozitelor, precum si actul de proprietate al casei.

Dupa finalizarea lucrarilor, beneficiarul va trebui sa prezinte urmatoarele documente:
Nu uitati ca, in cazul in care nu cunoasteti foarte bine modul in care trebuie sa va intocmiti dosarul, firmele care monteaza instalatia de incalzire vor fi de multe ori mai mult decat bucuroase sa va ajute. In fond si la urma urmei, este si interesul lor ca totul sa fie OK

In cazul in care doriti sa aflati mai multe despre diverse subventii acordate de catre statul roman, cel mai indicat este sa va adresati institutiilor abilitate. Cu toate acestea, Internet-ul poate si el constitui o buna sursa de informatie, mai ales daca reusiti sa gasiti forumuri dedicate acestui subiect in care personae ce au beneficiat de facilitate isi spun parerea.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate