Tipuri de carduri premium si avantajele acestora
Cardurile premium, destinate persoanelor cu venituri mari si foarte mari, aduc cu sine o serie de avantaje sau beneficii (numiti-le cum doriti), menite sa ofere valoare produsului bancar si sa isi justifice in acest fel pozitionarea pe piata.

Astfel, exista mai multe tipuri de carduri premium: Gold, Platinum si Super-premium, iar beneficiile variza de la treapta la treapta.

Trebuie sa mentionam insa ca pentru a intra in posesia unui card Gold in Romania, solicitantul trebuie sa faca dovada ca are un venit lunar de cel putin 1000 de euro net. Bineteles, acesta nu este un prag extrem de ridicat; chiar si un director de agentie bancara poate atinge aceasta treapta salariala, astfel ca beneficiile sunt mai “comune”.
Urmeaza treapta Platinum, carduri de care beneficiaza clientii importanti, oameni de afaceri sau persoane care detin functii de conducere in cadrul unor companii de anvergura si care, bineinteles, vor avea parte de servicii pe masura. In acest caz, limita de credit acordata de banci poate merge pana la 100.000 de euro.

Ultima treapta se adreseaza clientilor exclusivisti (aproximativ 1% dintre clientii bancilor) – fondatori ai unor companii extrem de mari, care ruleaza sume consistente de bani, persoane publice sau “high rollers” - persoane care cheltuiesc sume extrem de mari in fiecare an.

Daca veti naviga pe site-urile bancilor, este extrem de probabil sa gasiti doar oferta de carduri Gold, cele Platinum si Super-premium nefiind oferite decat in mod particular, din randul persoanelor selectate de catre banci, un bun canal de identificare a acestor  potentiali posesori constituindu-l private banking-ul.

Haideti sa vedem cateva dintre aceste beneficii de care au parte detinatorii unor carduri de credit speciale:

Serviciile de asistenta voiaj:

In cazul detinatorilor de carduri Gold, acestia se vor bucura de servicii ca posibilitatea de a avea acces in cadrul lounge-urior anumitor companii aeriene pe aeroporturile din tara in care a fost emis cardul, precum si posibilitatea de a beneficia de reduceri in cadrul unor restaurante cunoscute.

Posesorii de carduri Platinum se vor bucura de servicii suplimentare cum sunt: acces in toate lounge-urile unei anume companii aeriene din toate aeroporturile din lume, precum si alte servicii cum ar fi reduceri in cadrul unor companii specializate in inchirierea de autovehicule ori accesul gratuit la anumite cluburi exclusiviste (cluburi de golf, etc…)

Deasupra tuturor, cei care detin un card super premium beneficiaza de servicii cu adevarat luxoase (masina cu sofer care ii asteapta la aeroport, posibilitatea de a avea mereu la dispozitie un consierge prin telefon care sa faca recomandari in funcntie de programul dorit de client sau gratuitati ori invitatii in cadrul unor manifestari culturale)

Pe langa toate acestea, in cazul tuturor clientilor VIP, (fie Gold, fie Super–premium) bancile pun la dispozitie linii telefonice speciale in caz de furt al cardului sau orice alte neplaceri ar putea exista.

In ceea ce priveste asigurarile, acestea sunt oarecum aceleasi in cazul fiecarei categorii, doar ca pe masura ce clientii sunt mai exclusivisti si asigurarile urmeaza aceasi evolutie. Astfel, toti posesorii de carduri Gold beneficiaza de asigurarea bagajelor, asigurare de calatorie, asigurare de viata, precum si asigurare de raspundere civila. In cazul clientilor Platinum, gama se poate extinde cu polite ce vizeaza integritatea produselor achizitionate prin intermediul cardului sau servicii medicale extinse ori asigurarea documentelor de calatorie. Bineinteles, limita de despagubire  va fi mai mare decat in cazul clientilor Gold, in vreme ce clientii super-premium au parte de asigurari la un nivel si mai ridicat, in functie de profilul posesorului de card (asigurari care se refera la anumite parti ale corpului, la executarea unor anumite contracte, etc..).
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate