Carduri cu cip
Ati auzit si dumneavoastra despre celebrii deja spargatori de carduri, pesoane care cloneaza cardurile bancare folosite la bancomate pentru a sustrage banii din conturile posesorilor?

Ei bine, bancile au gasit o solutie pentru contracararea acestei probleme: e vorba despre cardurile cu CIP, un dispozitiv de securitate de ultima ora. In ce consta noutatea? Aceste carduri contin un microprocesor care stocheaza mai multe informatii referitoare la proprietarul cardului, cum ar fi numarul de cont sau banca emitenta, ceea le le face aproape imposibil de spart.

Cu toate acestea, securitatea sporita nu este singurul avantaj al acestei tehnologii. Astfel, pe langa clasicele retrageri de numerar sau plati de factura, cardul astfel eliberat poate fi utilizat chiar si pe post de cartela de metrou – spre exemplu.
Cel mai cunoscut caz de utilizare la scara larga a acestui tip de instrument de plata este cel al Primariei din Moscova, care a implementat acordarea ajutoarelor sociale Ia accesul la metrou pe baza tehnologiei CIP, iar rezultatele nu au intarziat sa apara: costurile din administratia locala au scazut, odata cu cresterea veniturilor provenite din incasarile regiei locale de metrou.

Daca inca nu ati folosit un asemenea card, trebuie sa stiti ca majoritatea dispozitivelor au inca atat clasica banda magnetica (banda neagra de pe spate) cat si CIP-ul, deoarece POS-urile si bancomatele din Romania nu sunt inca pregatite in totalitate pentru adoptarea acestei tehnologii, aceasta desi in Marea Britanie sau chiar in tarile invecinate noua rata cardurilor continand CIP este deja de peste 95 %

Iata si o lista cu avantajele  acestor tipuri de carduri: In tara noastra, majoritate bancilor emit deja astfel de carduri, chiar daca la inceput, acestea erau destinate doar clientilor premium.

Ce trebuie sa faceti pentru a avea un card CIP?


In cazul in care sunteti interesati de un asemenea produs, intrebati un consilier bancar despre cardurile de acest fel disponibile, cu atat mai mult cu cat deja toate marile banci din tara noastra au adoptat acest sistem. In cazul in care detineti un card normal si doriti unul cu tehnologie CIP, aduceti acest lucru la cunostinta bancii, iar institutia financiara va va pune la dispozitie mai multe optiuni. Ar trebui sa stiti insa ca aceasta tehnologie, alaturi de 3D Secure, devine un etalon in industria bancara si a comertului electronic. Astfel, daca doriti sa cumparati produse din magazine virtuale, un card cu CIP ar fi mai mult decat binevenit.
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate