Cumpararea masinii pe firma
Multe persoane care au inceput o firma vor cumpara masina pe numele companiei si nu in nume propriu, pentru a evita retragerea dividendelor si deci, plata unui impozit suplimentar. Ce trebuie sa faceti pentru a accesa un astfel de credit? Se poate acorda? Raspunsul este “Da, se poate, fara niciun fel de probleme”.

In primul rand insa, trebuie sa stiti pentru ce doriti sa folositi masina: pentru procesul de productie (adica transportul materiilor prime sau al produselor finite) sau in scop propriu?


Astfel, in cazul in care masina urmeaza sa fie implicata in productie, ori detineti o firma de transport sau taxi, puteti apela fie la un credit de investitii, fie la unul specific pentru achizitionarea de masini pe firma.
In cazul creditului pentru investitii, va trebui in primul rand sa dovediti ca masina va fi cumparata pentru a transporta marfa sau in scopul de a desfasura o alta activitate lucrativa. Astfel, nu veti putea cumpara un Mercedes ultimul tip pe numele unei firme de confectii, deoarece este clar ca acea masina va fi folosita de catre director sau patron.  

In cazul ambelor credite, banca va plati direct in contul vanzatorului suma aferenta. Creditele specifice destinarii achizitiei de masini pe persoana juridica au avantajul de a oferi inclusiv posibilitatea de a folosi voucherele “Rabla” drept avans.

Iata cateva dintre caracteristicile acestor imprumuturi: Este important de stiut ca institutiile de creditare vor finanta inclusiv cumpararea de autovehicule second hand, insa doar daca acestea au o vechime moderata (fiecare banca isi stabileste propriile standarde). De asemenea, va trebui sa incheiati o asigurare Full CASCO pentru a proteja banca in cazul distrugerii masinii. Documentatia necesara pentru obtinerea creditului este cea standard insa, pentru a accesa un astfel de credit trebuie ca firma dumneavoastra sa nu aiba incidente de plata in ultimul an, precum si o evolutie buna a profitului si cifrei de afaceri.

Sfat: Pentru un credit pe firma, este recomandat sa va adresati prima oara bancii prin intermediul careia va desfasurati operatiunile, deoarece institutiile financiare vor acorda mult mai usor credit unei firme pe care o cunosc decat uneia noi.

In cazul in care doriti sa cumparati o masina second-hand, ofiterii bancari va pot oferi autovehicule aflate in proprietatea bancii, care au fost confiscate de la cei care nu au platit ratele. De obicei acestea au un pret destul de bun, deci ar putea constitui o solutie pentru dumneavoastra
Copyright © 2010-2022 www.online-credite.ro Toate drepturile rezervate